БТК обяви намаление на цените на едро












БТК намали цените на едро за разговори от фиксирани към мобилни телефони с още 2 стотинки на минута.

В резултат на това, цената на дребно за разговори от фиксираната мрежа на БТК към мобилните мрежи на М-Тел, Globul и vivatel ще стане 40 стотинки на минута за силен и 28.2 стотинки на минута за слаб трафик.

Промяната на цените е следствие от решение на Комисията за регулиране на съобщенията за намаляване на цените за терминиране в мобилни мрежи и е отразена във всички тарифни планове на телекома.

Първият етап от въвеждане на по-ниските цени започна на 1 февруари 2008 г., а последното намаление беше направено през април тази година.

БТК обяви, че “продължава да се бори за незабавното изравняване на цените за терминиране в мобилни мрежи със средноевропейските нива”. Все още обаче България е с най-високите цени на терминиране в Европейската oбщност, което възпрепятства телекома да намали значително цените към крайните си клиенти.

Призоваваме българския регулатор да предприеме допълнителни стъпки в тази посока, които да доведат до ускорено намаляване на разходите на потребителите за телекомуникационни услуги”, апелираха от БТК.

Коментар