AMD разкри екстремния процесор TWKR












AMD разкри подробности за новия си процесор Phenom II X4 42 Black Edition TWKR. Чипът ще се произвежда в ограничени количества, специално за екстремни овърклокъри.

TWKR демонстрира качествата на съвременната процесорна архитектура на AMD. Процесорът може да поема по-високо напрежение и по-високи работни честоти, за да бъде най-бързият.

Практически това е същият процесор, с който AMD наскоро демонстрира рекордния овърклок потенциал на чиповете Phenom II.

TWKR няма равен в постигането на високи честоти при екстремно ниски температури, показва видео, разпространено от компанията.

AMD ще произведе по-малко от 100 TWKR процесора, които няма да се предлагат за продажба. Вместо това, компанията ще ги раздаде на избрани членове на общността от екстремни овърклокъри, които ще бъдат поканени да изпитат възможностите на продукта и своите умения.

И България има свой представител сред "избраните" – това е Христо Статков, победител в OMG състезанието, категория AMD, организирано от ICT Media.

Междувременно, Сами Макинен от AMD организира сбор във Финландия от 3 до 5 юли, с участието на 10 изявени овърклокъри от различни страни, които ще се опитат да постигнат нови рекорди с процесорите TWKR. 

Коментар