БАИТ закри комисията по етика

Общото събрание на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) закри комисията по етика. Нейните функции вече ще се изпълняват от двата съвета – Управителен (УС) и Контролен (КС).

Редовното отчетно-изборно Общо събрание на асоциацията се проведе в четвъртък в столичния Интер Експо център. Събранието прие важни промени в устава, органите и организацията на работа в БАИТ.

Освен закриването на комисията по етика, беше решено всички останали комисии да отчитат работата си директно пред Общото събрание.

Променя се и редът на избор на УС, като всеки негов член (без председателят и изпълнителният директор) се избира едновременно за член на УС и ръководител на постоянна комисия с определен предмет на дейност.

Изпълнителният директор е нарочно избран член на УС и получава право на подпис и представителство на асоциацията. Разширяват се съставът и функциите на КС и отпада изискването за оторизиран одит.

В Управителния съвет на БАИТ влязоха: Теодор Захов (Спектър Нет) – председател на УС; Стоян Боев (Интерконсулт България) – зам. председател на УС, ръководител на комисията по международно сътрудничество, европейски проекти и програми; Веселин Тодоров (Сиела Софт енд Пъблишинг) – ръководител на комисията по законодателна дейност; Йордан Кисьов (Риск Електроник) – ръководител на комисията по пазарна конкуренция; Анна Бакалова (Сага Текнолоджи) – ръководител на комисията по медийни политики и изяви; Васил Величков (Нетис) – ръководител на комисията по стратегически ИКТ политики; и Веселин Янков – изпълнителен директор на БАИТ.

Председател на Контролния съвет стана Дамян Иванов (Ди Уеър), а членове са Атанас Тасев (Брайт Комплекс), Васил Христович (Апис), Йордан Йорданов (Контракс), Недялка Йоловска (Ай Си Ти Медиа), Никола Шумаков (Ел Трейд 93) и Николай Илиев (Датекс).

Коментар