Тръмп се „окопава” в новата си социална медия

Доналд Тръмп развива усилено проекта си за собствена социална медия
(снимка: CC0 Public Domain)

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп ще може да запази собствеността върху новосъздадената си компания за социални медии, дори ако избере да се кандидатира отново за президент или бъде осъден от прокурорите, които разследват неговите бизнес отношения.

Миналата седмица Тръмп съобщи, че начинанието, известно като TRUTH Social, ще бъде създадено чрез нова компания, образувана от сливането на Trump Media and Technology Group (TMTG) и фирмата Digital World Acquisition Corp. Според регулаторните документи, публикувани във вторник, Тръмп е „директор на компанията”, въпреки че точният размер на дела му в нея не е посочен, съобщи Ройтерс.

Бившият президент обаче е готов да запази собствеността си в TMTG, дори ако компанията бъде изправена пред „съществено разрушително събитие” – последните документи включват клауза, която е предназначена да защити неговия дял.

„За да се максимизира непрекъснатостта на бизнеса и да се минимизират, смекчат или елиминират всякакви отрицателни въздействия върху компанията от съществено разрушително събитие, собствеността и позицията на принципала на компанията ще бъдат структурирани по такъв начин, че да елиминират необходимостта от преструктуриране на собствеността или промени в позицията при съществено разрушително събитие”, според документацията.

Всичко това може да има връзка с идеята на Тръмп отново да се кандидатира за президентското кресло на следващите избори в САЩ.

Коментари по темата: „Тръмп се „окопава” в новата си социална медия”

добавете коментар...

  1. Marin J. Ruseborn

    Кои сте вие, анонимни малоумници, които разбирате от всичко? Аха, сетих се, вие сте български ганьовци. Познах ли?

  2. :o)

    Поне едно нещо доказа избирането на тръмп за президент. Че всеки си живее в свой свят и в своя БАЛОН по света. Тея двамата отдолу в коментарите също са доказателство 🙂
    И сега известно количество балони, ще гледат новата ТРУ социал да ги полива с напомпани лозунги и демагогия тръмпи 🙂

  3. кикIn the Butt

    Ииии . трАфИКА на новата му социална нали пак трябва отново да мине през инфраструктурата backbones на Deep State. Само крайни малоумници и какати технологично индивиди още вярват и продължават да поддържат и раздухват простотията нар. Quanon създадена от слабоумните Анунаки!

  4. Anonymous

    Браво, Тръмп ще спасява света от ваксината и ковидовците…
    Текнюза като подкрепящи пландемията тази публикация е странна….

Коментар