Нови безплатни обучения на Google за българските учители

Българските учители имат достъп до нова поредица от безплатни обучение на Google
(снимка: CC0 Public Domain)

Нова поредица на български език ще обучава безплатнo учителите и други специалисти в сферата на образованието за работа с платформата Google Workspace, така че да усвоят пълните ѝ възможности.

Инициативата е на Google и се осъществява в сътрудничество с Центъра за творческо обучение, който е партньор на Google Cloud със специализация „Образование” в България. Двете организации си сътрудничат, за да направят по-достъпно и разбираемо за всички обучението в облачната среда.

Поредицата от пет онлайн обучения включва направленията: Сътрудничество, Удобство за използване, Сигурност и безопасност, Ангажиране и приобщаване. Целта на образователната поредица е да улесни българските учители и да им покаже как популярната облачна платформа може да им помогне в ежедневната работа – независимо дали отново са в класната стая, или преподават дистанционно.

На демонстрационни обучения от 26 октомври до 23 ноември лекторите ще споделят случаи от образователната практика, както и полезни съвети, с които може да се разгърнe пълният потенциал на технологичните решения за образованието.

По време на първото обучение ще се разгледат най-новите актуализации на Workspace for Education, след което подробно ще се засегнат основните четири направления. Затова новата поредица уебинари е подходяща не само за преподаватели, а и за ИТ администратори и координатори по учебния план.

Това е втората такава обучителна поредица. На първата, през април тази година, бяха представени четири нови издания на Workspace for Education и разгледани подробно функциите на новите продукти.

Както първата, така и втората поредица са безплатни и са достъпни за всички, които искат да научат повече за образователната платформа на онлайн гиганта. А след всяко от обученията на живо ще бъдат налични и записи за регистриралите се, в случай че не успеят да се включат навреме.

Коментар