IdeaPad 5G – Arm/Windows лаптоп с 5G модем

14-инчовият екран на IdeaPad 5G има резолюция Full HD и яркост 300 нита
(снимка: Lenovo)

Лаптоп с 5G модем е новото предложение на Lenovo на българския пазар. Моделът IdeaPad 5G обещава по-бърза алтернатива на Wi-Fi у дома чрез връзка към клетъчната 5G мрежа.

IdeaPad 5G е Arm-базиран лаптоп. Моделът разчита на чипсет Qualcomm Snapdragon 8cx 5G и графика Qualcomm Adreno 680. Допълнително притежава система за свързаност Qualcomm Snapdragon X55 Modem-RF.

Лекият и компактен IdeaPad 5G разполага с 14-инчов IPS екран с резолюция Full HD 1920×1080 пиксела, яркост 300 нита и 100% цветова гама с качество sRGB. Конфигурацията включва 8GB LPDDR4X RAM памет и 512GB PCIe SSD сторидж.

IdeaPad 5G е компактен, лек и икономичен – може да работи цял ден на батерия
(снимка: Lenovo)

Този иновативен лаптоп е създаден за забавление с филми и игри, за работа и комуникации през 5G мрежа (под 6GHz) със скорост до 10 пъти по-бърза от 4G. Поддържа също 4G LTE и бърза Wi-Fi 6/6E свързаност.

IdeaPad 5G е оборудван с 51Wh батерия, която осигурява до 20 часа автономна работа при непрекъснато възпроизвеждане на видео  и забавления. Налице е и възможност за бързо зареждане, което може да осигури до 3 часа работа на лаптопа с 15-минутно зареждане с 45W USB-C зарядно.

Лаптопът има два стерео говорителя с мощност по 2W и Dolby Audio сертификация
(снимка: Lenovo)

Това практично и същевременно елегантно устройство улеснява вършенето на множество задачи вкъщи или в движение, като комбинира предимствата на смартфона (има дори слот за SIM карта) и ефективността на тънък и лек лаптоп без вентилатор с Windows 11 (предварително инсталирана).

Корпусът на IdeaPad 5G е дебел 14,99 мм, а теглото на лаптопа е 1,2 кг заедно с батерията. Над екрана е разположена 720р инфрачервена камера за лицево разпознаване с Windows Hello.

Практичен и елегантен, IdeaPad 5G улеснява заниманията вкъщи или в движение

IdeaPad 5G включва още HD Audio и два стерео говорителя с мощност по 2W с Dolby Audio сертификация. Освен слотът за Nano-SIM карта, преносимият компютър разполага още с два USB-C 3.2 Gen 1 порта, както и с един USB 3.2 Gen 1.

Моделът вече се предлага от Теленор в комбинация с план „Интернет Макс 37,88” и двугодишен договор за 79,99 лв. на месец.

Коментар