Спец от favit впечатли с проекта My Doctor












Специалист от екипа на социалната мрежа favit.com спечели наградата на публиката на форума Social Innovation Camp в Братислава. Раду Панчук от Румъния впечатли аудиторията със своя проект на система за категоризиране и оценяване на медицински специалисти – My Doctor.

“Като чужденец в София ежедневно срещам редица трудности, свързани не само с незнанието на езика, но и с манталитета, културата и порядките на хората тук. На няколко пъти ми се е налагало да ползвам медицински услуги и беше доста трудно да обясня на лекаря какво точно чувствам. Затова реших да създам сайт, който да предоставя информация за лекарите не само в София, но и в цяла България, като заедно със специалността им да показва и езиците, които владеят”, споделя Раду в интервю за favit.

Потребителите на сайта ще могат да добавят нови адреси/специалисти, да гласуват положително или отрицателно за съществуващите лекари в базата и предоставяните от тях услуги и да коментират. Така те ще помагат на останалите потребители да открият наистина качестваната услуга, от която се нуждаят.

“Изпратих идеята си на журито на Social Innovation Camp и те я одобриха за участие в състезанието. След това, вече в Братислава я презентирах пред останалите участници и събрах екип от шестима разработчици-иноватори, вкл. двама от България, които я харесаха и решиха да работят за нея”, допълва Раду.

Екипът се сработва бързо, създадава демо в рамките на събитието и печели наградата на публиката. Предстои довършване на проекта, като за целта може да бъдат привлечени нови разработчици. 

Коментар