Intel постепенно изоставя марките Pentium и Celeron

Процесорите на Intel от 2023 година ще се предлагат под нова марка
(снимка: Intel)

Intel обяви, че постепенно ще премахне марките Pentium и Celeron, под които се произвеждат базови процесори. Вместо това американският чипмейкър ще използва по-генеричната марка Intel Processor, която ще служи като име за няколко семейства CPU наведнъж.

Ребрандирането се отнася само за мобилни чипове от начално ниво, докато обичайните търговски марки ще продължат да се използват в сегмента на настолните компютри.

Освен това вече пуснатите продукти няма да бъдат засегнати от преименуването. Новата марка Intel Processor ще се използва само за продукти, които компанията ще пусне през 2023 г.

Преходът към новата марка има за цел да улесни купувачите при избор на лаптоп от начално ниво, оборудван с процесор Intel, обясниха от компанията в официална публикация.



Продуктовата гама на чипмейкъра включва и няколко високопроизводителни мобилни платформи, включително Intel Core (гейминг сегмент), Intel Evo (масови потребители) и Intel vPro (корпоративен сегмент). Ребрандирането по никакъв начин няма да засегне имената им.

Коментар