Търсенето на смартфони скача през Q3″09

 


Глобалният пазар на смартфони постави рекорд по продажби през третото тримесечие, предвкусвайки икономическото възстановяване, обяви IDC, цитирана от Асошиейтед прес.

Доставчиците на смарт-телефони са продали 43,3 милиона устройства през третата четвърт, което е с 4,2 процента повече в сравнение със същия период на миналата година и с над 3% повече от предходното тримесечие.

От анализаторската агенция прогнозират, че пазарът на смартфони ще продължи да расте добре и със сигурност по-бързо от цялостния пазар на мобилни телефони.

Манията около Android, операционната система на Google за мобилни устройства, “достига критична маса”, коментираха още от IDC.

Финландската Nokia запазва позицията си на топ производител на смартфони. Короната й обаче не е чак толкова стабилна: Apple, чиито iPhone преобърна тази индустрия в последните години, достигна най-високия си обем продажби на тримесечна база и вече е третият най-голям доставчик на смартфони.

Създателят на BlackBerry – Research in Motion е на втора позиция с пазарен дял от 19 процента в сравнение с дела на Apple, който е 17,1 процента. Nokia държи 37,9 процента от пазара на смартфони.

по темата: „Търсенето на смартфони скача през Q3″09”

добавете коментар...

  1. grigo

    Доставчиците на смарт-телефони са продали 43,3 милиарда устройства през третата четвърт,… – май са милиони;)

Коментар