Бил Гейтс ще говори на конференцията TED

На тазгодишната конференция „TED“ са поканени някои от най-вдъхновените мислители, за да представят „речта на живота си“ – в рамките на 18 минути. Тези от тях, които са наистина добри, могат да променят начина на мислене на хората – за науката, за технологията, за живота, пише GreenTech.bg. На тазгодишната конференция и Бил Гейтс ще държи реч – за енергията и климатичните промени.

TED е конференция, организирана от неправитеслтвена организация, посветена на „идеите, които си струват“. Начинанието е стартирано още през 1984 година като конференция, събираща под един покрив специалисти ит три области – технологиите, забавленията и проектирането (Technology, Entertainment, Design – TED).

Тази седмица ще съм в Лонг Бийч, за да участвам в годишната конференция TED“, споделя в личния си сайт Бил Гейтс. Той започнал да посещава конференцията преди няколо години и бил очарован от възможността ад се срещне с лидери и иноватори от най-различни сфери на живота. На миналогодишното издание на конференцията Гейтс бил лектор и успял да привлече вниманието доста ловко, пускайки рояци комари в залата, докато говорел за маларията.

Сега обаче темата му ще предизвика далеч по-малко сърбежи. В петък, т.е. утре, Гейтс ще говори за нуждата от по-сериозни инвестиции в иновации в областта на енергията и решаването на проблема с с промените в климата.

Коментар