Сингапур внедрява AI за интелигентно паркиране

AI решението за интелигентно паркиране използва AMD Zynq UltraScale+ MPSoC
(снимка: AMD)

Sun Singapore Systems, най-големият доставчик на интелигентни решения за паркиране в Сингапур, внедрява ново AI-базирано решение, което използва програмируеми системи на чип AMD Zynq UltraScale+ MPSoC.

Интелигентното решение подобрява точността на разпознаване на регистрационния номер на превозното средство и позволява разширени функции като откриване на свободни места за паркиране, задръстване в лентата, откриване на злополуки и нарушения при паркиране, поясниха от AMD.

Новата AI система за паркиране на Sun Singapore използва EdgeAI Box X7 на PlanetSpark, базирано на FPGA AMD Zynq UltraScale+ MPSoC. Компанията Aupera Technologies също помогна за проектиране и разработване на FPGA фърмуер и решения за AI визуализация, за точно разчитане на регистрационния номер.

Полученото решение предоставя бързина, енергийна ефективност и AI анализ в реално време. Програмируемите чипове (FPGA) осигуряват дълъг жизнен цикъл, изискван за крайните устройства, с хардуерната гъвкавост за адаптиране към променящите се AI модели, алгоритми, изисквания и стандарти.

В момента технологията в повечето електронни системи за паркиране в Сингапур е на повече от две десетилетия. В наследената инфраструктура липсва AI подход, който може да предостави повече системни функции и характеристики. Това ново решение ще подобри значително системата и ще предостави разширени отчети за операторите на паркинги на базата на данни, генерирани от AI.

С най-съвременна технология, която позволява точност на разчитане на регистрационния номер от 99%, както и актуализирано откриване на свободни места за паркиране и прилагане на правилата за паркиране, Sun Singapore вече е в състояние да предостави цялостно решение за интелигентно паркиране.

Коментар