Нова услуга прави скок към виртуалните кредитни карти

Получаването на кредитна карта Бяла Карта вече може да стане изцяло дигитално
(снимка: Access Finance)

Дигиталните иновации бързо навлизат във всяка област на живота, особено във финансовите услуги. В началото на юни Access Finance пусна на българския пазар изцяло дигитален процес на кандидатстване и получаване на кредитната карта Бяла Карта.

За по-малко от две седмици над 80% от заявките в сайта за кредитна карта Бяла Карта са минали през дигиталния процес за кандидатстване, съобщиха от компанията. Това ясно илюстрира предпочитанията на потребителите, които търсят бързи и интуитивни решения за финансиране, подчертаха от Access Finance.

Времето от кандидатстване през одобрение до получаване на кредитната карта може да е до 5 минути. Процесът е изцяло автоматизиран, интуитивен и дава възможност за достъп до пари 24/7, без значение къде се намира потребителят.

Бизнес решението е разработено от компанията за 6 месеца. В резултат на анализ и прогнози е изготвен лесен процес за кандидатстване и придобиване на кредитна карта. От първоначалното кандидатстване до активирането минават едва няколко минути, а за клиентите процедурата е интуитивна.

Новото дигитално решение позволява на потребителите да започнат и завършат своето кандидатстване за кредитна карта изцяло онлайн. От попълване на лична информация до електронно подписване на документи, процесът елиминира нуждата от физически документи, куриерски услуги и посещения на място.

С цел по-голяма сигурност, Бяла Карта използва изцяло дигитален процес за верификация на клиента (KYC). Тази автоматизирана система бързо проверява идентичността на потребителя чрез електронни средства. Една от забележителните функции на новия процес е автоматизираната система за управление на кредитния риск и одобрение на потребителя.

Възможността за достъп и кандидатстване за Бяла Карта 24/7 позволява заявките да бъдат оценявани в реално време и потребителите да получат мигновено одобрение по всяко време на денонощието, независимо къде се намират, вместо да чакат с дни.

След одобрение потребителите могат незабавно да започнат да използват своя кредитен лимит чрез мобилното приложение на Бяла Карта. Това приложение предлага удобен начин за управление на трансакциите в реално време, проследяване на разходите и извършване на плащания.

Access Financer ще продължи да предлага конвенционална пластмасова кредитна карта Бяла Карта наред с дигиталната. Този подход към продукта гарантира, че всеки, независимо от своята дигитална компетентност, може да има достъп до финансовите продукти на компанията. Екипът работи и за разширяване на присъствието си на нови пазари, включително САЩ и Мексико.

Коментар