Улесняват набирането на средства за стартъпи

Деан Тодоров, директор за България в iBanFirst, подчерта, че сътрудничеството със SeedBlink подобрява финансовата достъпност и ефективността на транзакциите за стартъпи
(снимка: iBanFirst)

Глобалният доставчик на валутни услуги и международни плащания iBanFirst обяви партньорство с платформата за собствен капитал и инвестиции SeedBlink. Двата европейски финтеха предлагат персонализирано решение за набиране на средства от стартиращи компании и техните частни инвеститори, като осигуряват по-бързо присъединяване и достъп до преференциални валутни курсове.

Традиционните банкови решения често не успяват да отговорят на нуждите от ефективност и персонализация на инвестиционните платформи, което води до по-бавни транзакции, по-високи разходи и сложни административни процеси. Партньорството на двата финтеха отговаря на тези предизвикателства, като въвежда чрез iBanFirst специални сметки за събиране на средства за всеки рунд на финансиране през SeedBlink.

“Сътрудничеството със SeedBlink за представянето на специални сметки за събиране на средства представлява важен етап в подобряването на финансовата достъпност и ефективността на транзакциите за стартиращи компании”, каза Деан Тодоров, директор за България в iBanFirst.

Партньорството затвърждава ангажимента на iBanFirst да доставя на бизнеса решения за международни плащания и персонализирани финансови услуги, съобразени с неговите уникални нужди, допълни той.

Услугата е адаптирана към комплексните нужди на SeedBlink, като събира многовалутни инвестиции от средно от около 50 европейски инвеститори за всеки проект. Откриването на всяка сметка вече отнема няколко часа, в сравнение със стандартните 10 дни при традиционните доставчици на подобни услуги.

За инвеститорите това партньорство се изразява в подобряване на финансовите условия при обмен на валута и международни плащания. Инвеститорите могат да отделят средства предимно в евро, но ако стартъп, набиращ средства, е базиран в Швейцария, инвестициите ще бъдат конвертирани в съответната валута, преди да бъдат преведени на стартъпа. Освен това инвеститорите могат да поискат да прехвърлят инвестициите си в няколко валути.

“Партньорството ни с iBanFirst е ключово за нашата стратегия да предоставяме висококачествени финансови решения и да отворим нови възможности за стартъпите в България и региона”, каза Ангел Хаджиев, регионален директор за Югоизточна Европа в SeedBlink. “Интегрирайки техния опит в международните плащания и услугите за обмяна на валута, ние сме уверени, че ще повишим стандартите за обслужване и иновации в инвестиционния сектор”.

Коментар