Една сбъдната прогноза на Стив Джобс отпреди 40 години

Стив Джобс на Международната конференция по дизайн през 1983 г. 
(снимка: видео стоп кадър)

Стив Джобс отдавна не е между живите, но неговите прозрения продължават да вълнуват технологичната общност и не само нея. Още повече, че някои прогнози на гениалния изобретател и мениджър, превърнал марката Apple в символ за качество и престиж, се сбъдват във времето.

Ентусиастите от TechEBlog обръщат внимание на реч на Стив Джобс, записана преди повече от 40 години на Международната конференция по дизайн, в която той говори за непознато по това време устройство, джаджа от бъдещето.

Младият тогава Джобс, едва на 28 години, описва електронна джаджа с размер на книга, която може да побере вътре в себе си невероятно мощен компютър. Радиовръзка позволява на устройството да комуникира безжично, без да използва допълнителни кабели за свързване.

По това време, през 1983 г., технологията, описана от Джобс, все още не е налична. По-късно светът я видя под формата на iPad. Първият таблет на Apple с 9,7-инчов сензорен екран излезе на пазара през 2010 г.

Оригиналният iPad беше добре приет, заради своя софтуер. Устройството позволява възпроизвеждане на мултимедийни файлове, разглеждане на снимки и сърфиране в интернет. iPad беше признат за едно от най-влиятелните изобретения на 2010 г.

Близо 15 години по-късно Apple има в арсенала си много нови продукти, включително най-модерния iPad Pro. Устройството е значително подобрено: с двоен OLED екран с нано-текстурирано стъкло, ексклузивен Apple M4 процесор, четири високоговорителя, основна камера 12MP с широка бленда f/1.8 и усъвършенствани допълнителни аксесоари като клавиатура и стилус.

Коментари по темата: „Една сбъдната прогноза на Стив Джобс отпреди 40 години”

добавете коментар...

  1. Гено

    Със сигурност сгъваемите смартфони са много по-добро доказателство за това виждане за бъдещето. И епъл все още нямат такова устройство, за разлика от повечето китайски конкуренти. Които обаче удобно са пропуснати в “новината”.

  2. Anonymous

    Страхотна актуална новина отпреди 15 години

Коментар