еЛандо излиза на нови пазари с турски партньор

Българската ИТ компания „еЛандо” обяви стратегическо партньорство с един от големите турски доставчици на банкови и финансови решения – Fimple. Двата екипа ще работят за установяване на нови стандарти във финтех сектора, като съчетаят технологичната експертиза на „еЛандо” с банковите решения на Fimple.

„Осигуряваме значително подобрение на банковите услуги там, където те са най-необходими”, казва Станимир Бойчев, изпълнителен директор на еЛандо
(снимка: еЛандо)

По-конкретно, еЛандо ще се фокусира върху подобряване на цифровите банкови платформи и ефективността на финансовите услуги. Целта е интегриране на облачното основно банкиране на Fimple във финансовите институции на развиващите се пазари в Африка, Азия и Южна Америка, което ще направи по-достъпни финансовите услуги в тези региони, уточниха от еЛандо.

„В „еЛандо” сме ангажирани с разработването на персонализирани цифрови решения за различни сектори, като така осигуряваме значително подобрение на банковите услуги там, където те са най-необходими”, каза Станимир Бойчев, изпълнителен директор на компанията.

Той подчерта опита на еЛандо в софтуерното развитие и цифрова трансформация, които в комбинация с банковите технологии на Fimple ще помогнат на партньорите да предложат „не само мащабни, но и сигурни решения, които ще отговарят на непрекъснато развиващите се нужди на днешния пазар”.

Партньорството с Fimple е нов етап от процеса на растеж на „еЛандо”, който започна в началото на 2024 г., когато компанията получи инвестиция в размер на 750 хил. евро от „Фонд Ню Вижън 3” КД и „Ай Ти Софт” ЕАД. Към момента еЛандо разполага с над 50 служители и офиси в София, Пловдив, Стара Загора и Шумен.

Коментар