Нетикс влезе в „клуб 3Tbs” на платформите за интернет обмен

„Каним мрежите да тестват безплатно нашата глобална платформа за интернет обмен”, заяви Невен Дилков, основател и изпълнителен директор на Нетера (снимка: Нетера)

Трафикът в глобалната платформа за интернет обмен Нетикс (NetIX) надхвърли 3 терабита в секунда (Tbps). Това я превърна в 13-та по големина борса за данни в света, съобщиха от компанията-майка Нетера.

От началото на 2024 г. операторът отбеляза ръст в обмена на данни от 1 Tbps, след като присъедини към мрежата си нови големи клиенти, а съществуващите увеличиха капацитетите си. Мрежата на Нетикс достига до над 220 глобални центрове за данни в повече от 65 държави по света, а трафикът ѝ достига ежедневни пикове от над 3Tbs.

Бизнесът на Нетикс се повлия благоприятно и от разрастването на компанията-майка Нетера, която откри нова точка на присъствие в Сингапур. Благодарение на това, клиентите вече могат директно да достъпват Сингапур от всяка точка на мрежата на Нетера и Нетикс, а местните азиатски компании да се възползват от пълния портфейл услуги на двете дружества.

„Влязохме в клуб „3 Tbps” с нашата глобална платформа”, каза Деан Белев, старши продуктов мениджър „Свързаност и Нетикс” в Нетера. С това платформата затвърждава позициите си на ключов играч сред световните борси за интернет и услугите за директна свързаност.

Освен че се разшири в Азиатско-тихоокеанския регион, от началото на 2024 г. насам Нетера инвестира в нова инфраструктура, подобрения и надстройки на мрежата си. Компанията включи нов маршрут за пренос на данни с капацитет от 100 гигабита (Gb) между Марсилия и Милано, удвои капацитета си между Мадрид и Франкфурт до 200 Gb, а в момента добавя още 200 Gb между Амстердам и Франкфурт.

„Каним мрежите да тестват безплатно нашата глобална платформа за интернет обмен и да изпитат нейните предимства”, каза Невен Дилков, основател и изпълнителен директор на Нетера и групата ѝ от компании. „Чрез услугите на Нетикс те могат значително да подобрят производителността си и да спестят съществени разходи”.

Нетера е глобален доставчик на телекомуникационни услуги, включително международна свързаност, дейта център услуги, управлявани мрежови услуги и сигурност. Компанията притежава и управлява 4 дейта центъра и собствена глобална мрежа с над 220 точки на присъствие в повече от 65 страни.

Коментар