Apple изглежда ще таксува за изкуствен интелект

Някои функции на изкуствения интелект в устройствата на Apple може да станат платени
(снимка: CC0 Public Domain)

Ще започне ли Apple да таксува потребителите си за изкуствения интелект в своите устройства? Очаква се в бъдеще компанията да въведе абонамент за Apple Intelligence+, за да печели повече от услугите си.

Все още ИТ гигантът от Купертино не е обявил официално, че ще таксува новите функции на Apple Intelligence. Но това може да бъде приложено по-късно, според медийни публикации.

Макар че AI функциите на Apple ще бъдат безплатни при първоначалното им пускане, дългосрочният план на компанията е да прави пари от тях, твърди Блумбърг.

В крайна сметка компанията може да пусне нещо като Apple Intelligence+, с допълнителни функции, за които потребителите плащат месечна такса, подобно на iCloud.

Освен това Apple ще получи дял от приходите от абонаменти от всеки AI партньор, когото включва в екосистемата си.

Този подход ще позволи на Apple допълнително да намали зависимостта си от продажбите на устройства и да измести баланса към услугите и софтуерните продукти, които вече носят на компанията значителен дял от общите приходи.

Коментари по темата: „Apple изглежда ще таксува за изкуствен интелект”

добавете коментар...

  1. брадат пдеразт

    споко геибой, рашастан не възнамерява скоро да въвежда подобни неща, бегом натам.

  2. каубой

    Скоро и нашите мобилни оператори ще въведат някаква скрита таксичка за ИИ, само чакайте. Все пак сме евроатлантици, трябва да го ползваме за да ни води като лъч към правилните мисли.

  3. Българин

    Ами OpenAI ги таксува тях .. изкуствения интелект е скъпо удоволствие.

  4. Ishit

    (Apple да таксува потребителите си за изкуствения интелект)

    Е тука ме загубиха

Коментар