Lenovo заяви лидерски амбиции към пазара на AI PC

“Ние сме добре подготвени и уникално позиционирани на пазара с нашето портфолио от AI решения, за да водим в ерата на хибридния AI”, казва Юанкинг Янг (снимка: Lenovo)

Lenovo Group, заедно със своите дъщерни дружества, отчете увеличение на рентабилността във всичките си бизнеси и напредък в усвояване на възможностите на хибридния AI с обявения днес финансов доклад за първото тримесечие на фискалната 2024/25 година.

Групата отчита ръст на годишния приход от 20% до 15,4 млрд. долара, на нетния доход с 65% на годишна база до 315 млрд. долара на база не-Хонконгски стандарти за финансово отчитане (не-HKFRS), а приходите от бизнеси, които не са обвързани с персоналните компютри, отбелязват историческия ръст от 47%.

“Отличният старт на фискалната година се дължи на нашата ясна стратегия и силно изпълнение, постоянни иновации и оперативна ефективност, както и на нашите глобални предимства”, заяви Юанкинг Янг, председател и главен изпълнителен директор на Lenovo.

Докладът акцентира на пълното портфолио на Lenovo за хибриден AI, включващо компютри и сървъри с AI, които поддържат всички основни архитектури, както и собствени и вградени AI решения и услуги.

Първите компютри с AI бяха лансирани на пазара през май, а много други предстои да бъдат представени по време на изложенията IFA и Tech World по-късно тази година. Lenovo очаква да заеме най-голям дял на пазара за персонални компютри с AI от следващо поколение, които, според прогнозите, ще достигнат над 50% от PC пазара до 2027 г.

Разходите за научноизследователска и развойна дейност на Групата са нараснали с 6% през първото тримесечие, спрямо същия период на предходната година, достигайки 476 млн долара.

“Поглеждайки напред, ние сме добре подготвени и уникално позиционирани на пазара с нашето портфолио от AI решения, за да водим в ерата на хибридния AI и да се възползваме от огромните възможности за растеж във всички наши бизнеси”, подчерта Юанкинг Янг.

Главният изпълнителен директор на Lenovo очаква компанията да постигне устойчив растеж и увеличаване на рентабилността на фона на възстановяващия се пазар на информационни и комуникационни технологии.

Коментар