Schneider Electric изпълнява целите си за устойчиво развитие

Компаниите с устойчиво развитие помагат на клиентите си да спестят въглеродни емисии 
(снимка: CC0 Public Domain)

През второто тримесечие Schneider Electric запази темпото на дейностите за устойчивост, свързани с климатичните изменения, и по-конкретно преодоляване на бариерата от 600 милиона тона за отчитане на спестени и избегнати въглеродни емисии за клиентите, благодарение на енергоспестяващи продукти, софтуер и услуги, сочи корпоративният отчет.

Френският индустриален гигант продължава да постига стабилен напредък всяко тримесечие и е на път да изпълни целта си за подпомагане на своите клиенти да спестят и избегнат 800 милиона тона емисии на въглероден диоксид до 2025 г.

Усилията за ускоряване на декарбонизацията на доставчиците и справянето с емисиите от Обхват 3 също регистрират впечатляващ напредък – от 19% по същото време на миналата година до 33% през настоящото тримесечие.

Проектът на Schneider Electric „Нулеви въглеродни емисии” насърчава стратегическите доставчици да преминат към по-чиста енергия, като ги свързва с доставчици на решения и предлага подкрепа на място, анализ на пазара на възобновяема енергия и специализирано обучение.

В допълнение, компанията осигурява възможности за обучение и развитие на всички поколения, за да се изпълни амбицията си да обучи 1 милион души с умения за управление на енергията до края на 2025 г. Чрез широко сътрудничество с неправителствени организации и насърчаване на служителите да работят като лектори-доброволци, 682 000 души по света са се възползвали от тези възможности за обучение, както и за предприемачество.

Миналия месец Schneider Electric оглави списъка на „Най-устойчивите компании в света за 2024 г.”, съставен от списание TIME и Statista. „Първото място в класацията на TIME за най-устойчивите компании доказва колко много амбиция и всеотдайност са необходими за декарбонизацията на веригите за създаване на стойност и за еволюцията на бизнес моделите”, коментира Ксавие Деноли, старши вицепрезидент по устойчиво развитие в компанията.

В края на тримесечието оценката на Schneider за въздействие върху устойчивостта е 6,78, което означава, че компанията е на път да постигне целта си за края на 2024 г., а именно 7,40 от десет възможни точки.

Коментар