Samsung ще произвежда OLED дисплеи във Виетнам

Samsung е един от най-големите инвеститори в технологичната индустрия на Виетнам
(снимка: Samsung)

Samsung Display планира да инвестира 1,8 милиарда долара тази година в изграждане на завод за производство на OLED дисплеи за автомобили и технологично оборудване в индустриалния парк Йен Фонг в провинция Бак Нину, северен Виетнам.

Инвестиционното споразумение на корейската компания с правителството на Виетнам е постигнато по време на среща между премиера на страната Фам Мин Чин и изпълнителния директор на местното подразделение на Samsung Чой Джу Хо, съобщи Ройтерс.

Властите на Бак Нин и Samsung Display са подписали също меморандум за разбирателство за проекта, който ще увеличи общата корейска инвестиция в провинцията до 8,3 милиарда долара от сегашните 6,5 милиарда долара.

През последното десетилетие Виетнам се превърна в един от най-привлекателните производствени центрове за електронната индустрия. Според главния изпълнителен директор на Samsung Виетнам, южнокорейската компания е отворила тук шест производствени завода, един център за изследвания и разработки и един офис за продажби с обща инвестиция от 22,4 милиарда долара.

По-рано и американският доставчик на оборудване за производство на чипове Lam Research обяви планове да изгради съоръжения във Виетнам.

Коментар