36-годишен КАМАЗ стана луксозен офроуд кемпер

Този 36-годишен КамАЗ-43101 беше преобразен до неузнаваемост 
(снимка: Волгатрейд)

Спомняте ли как изглеждаха старите товарни камиони КАМАЗ от близкото минало? Представете си тази груба и тежка машина в ролята на луксозен кемпер. Да, точно това се случи с един 36-годишен камион с прочутата марка, която днес има далеч по-модерни возила.

Руският производител Волгатрейд даде втори живот на стария КамАЗ-43101, произведен през 1988 г. Камионът е превърнат в грандиозен офроуд кемпер – почти идеално превозно средство за пътуване из необятната Русия.

Както казват самите създатели, камионът е претърпял пълна реставрация. Жилищната част с размери 7750х2400х2050 мм е направена от “сандвич” панели, 6 см изолация в стените и 12 см в пода. Отзад е монтиран специален механизъм за повдигане и сваляне на резервното колело.

След дълга служба товарният КамАЗ-43101 влезе в нова роля – на луксозен кемпер 
(снимка: Волгатрейд)

Вътре са инсталирани системи за отопление и климатизация, има соларни панели с обща мощност 1,5 kW и генератор 5,5 kW. Предвидена е отделна система за автоматично зареждане на батерията на жилищния модул от генератора на шасито.

По периметъра има контакти 220 V и USB. Обемът на бойлера е 50 литра, резервоарът за чиста вода е 400 литра, а резервоарът за отпадъчната вода е 150 литра.

Всекидневната с кухнески бокс (снимка: Волгатрейд)

В салона са монтирани 3 телевизора. Спалното отделение е с просторно легло и телевизор. Кухненският модул разполага с хладилник, газов котлон, абсорбатор, микровълнова печка, съдомиялна и пералня.

Всекидневната е оборудвана с голяма маса за хранене, диван и трансформиращ се спален чувал. Всички мебели са изработени от влагоустойчив шперплат.

Спалня с просторно легло и телевизор (снимка: Волгатрейд)

Цената на луксозния кемпер без шасито е 13,2 милиона рубли, или 125 532 евро по днешния обменен курс.

Коментар