ChatGPT излезе и като приложение за Windows

ChatGPT се появи и във вариант на самостоятелно приложение за Windows
(снимка: CC0 Public Domain)

Популярният чатбот с изкуствен интелект ChatGPT се сдоби с отделно приложение за Windows. Все още обаче тази нова придобивка за най-разпространената десктоп платформа не е достъпна за всички потребители.

В момента OpenAI тества приложението, като го прави достъпно за потребители с платен абонамент за чатбота – версиите ChatGPT Plus, Team, Enterprise и Edu. Можете да изтеглите AI софтуера от онлайн магазина Microsoft Store.

Подобно на издадената по-рано версия за Mac, ChatGPT за Windows ви позволява да задавате въпроси на чатбота в специален прозорец на приложението, както и да качвате снимки и файлове за анализ и резюмета.

Разбира се, можете да продължите да използвате ChatGPT в таб на браузъра, но в някои случаи отделен прозорец на програмата е по-удобен. Засега приложението на ChatGPT за Windows отстъпва на уеб версията поне по това, че му липсва поддръжка на разширен гласов режим.

ChatGPT за Windows ви позволява да задавате въпроси на чатбота в специален прозорец на приложението (екранна снимка: ChatGPT за Windows / Microsoft Store)

Плановете на OpenAI за по-нататъшно налагане на нейния флагмански продукт са амбициозни. Разработчикът обещава до края на годината всички потребители на Windows да получат пълнофункционално приложение ChatGPT.

Коментар