Актуализация на Windows 10 решава наболели проблеми

Актуализация за Windows 10 коригира проблеми с принтери, скенери и синия екран на смъртта (снимка: Microsoft)

Microsoft пусна поредна актуализация за Windows 10 под номер KB5045594, която разрешава редица проблеми, свързани с USB устройства и синия екран на смъртта. Тя не е задължителна и изисква ръчно инсталиране.

Потребителите на Windows 10 често се оплакваха от сривове при инсталиране на драйвери за скенер. В някои случаи, когато се използва USB връзка, се показва ненужна мрежова команда при печат и принтерите също не работят правилно. В допълнение към решаването на тези проблеми, KB5045594 подобрява стабилността на системата като цяло.

Нов мениджър на акаунти ще бъде добавен към менюто “Старт”. Ще стане много по-лесно да получите достъп до неговите настройки, а за да промените потребителя, трябва да изберете многоточието „…” до командата „Изход”. Също така Microsoft премести опцията за заключване на акаунт в менюто за захранването.

Важна корекция адресира проблем, който причинява появата на син екран на смъртта с код на грешка 0x3B, когато се опитвате да надстроите от Windows 10 до Windows 11. Актуализацията ще помогне да се избегне неуспеха при надграждане до нова операционна система.

За да започнете инсталирането на KB5045594, трябва да отидете в “Актуализиране и защита” в настройките на Windows и да потърсите ръчно ъпдейта. Можете също да актуализирате системата директно чрез каталога на Microsoft Update. Очаква се автоматичната инсталация, която не изисква ръчна намеса от потребителите, да стане достъпна през ноември.

Коментар