„Технополис” организира залесяване на столичен парк

Кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова и мениджърите на търговска верига „Технополис” Тодор Белчев и Божидар Колев посадиха част от дървета, които търговската верига реши да подари на столичани. Поводът за пролетното залесяване са наближаващите Великденски празници и Седмица на гората, която традиционно България отбелязва в началото на месец април.

В кампанията се включиха и кметовете на Ниш, г-н Милош Симеонович и на Скопие, г-н Коце Траяновски, чието посещение в София съвпадна с инициативата.    

Пролетното залесяване е част от еко-кампанията на „Технополис” за закупуване и засаждане на 135 млади фиданки от различни дървесни видове. Зелената площ на веригата е разположена в парка между музея „Земята и хората” и столичния МОЛ „Сити център”. Идеята е възникнала още преди коледните празници, когато мениджърите на веригата са решили вместо традиционните коледни и великденски подаръци веригата да  вложи средствата в закупуването на нови насаждения.  

Възстановяването на зелените площи е сред най-мащабната от серията инициатива, с които веригата се стреми да подобри средата на живот. Преди по-малко от година  „Технополис”  въведе специални екологични оферти, с които позволи на стотици домакинства да заменят старите си уреди с нови при отстъпка в цената и осигурен транспорт за овехтялата техника.

Близо 50 на сто от уредите в месечните еко-офертите на „Технополис” се продават срещу замяна на стария уред с нов, сочи статистиката на компанията. За по-малко от година потребителите на хипермаркетите „Технополис” са подменили около 2000 стари перални и 2500 стари хладилници с нови.

„Технополис” е водеща търговска верига в продажбата на черна и бяла битова техника с близо 10 годишно присъствие на българския пазар и с верига от 24 хипермаркета в цялата страна. „Градът на техниката” създаде нова потребителска култура, а огромният асортимент на веригата обхваща уреди и стоки от световни марки, сред които CANDY, JVC, LG, SONY, PHILIPS, CANON, INDESIT, ARISTON, AEG, ELECTROLUX, ZANUSSI, HOOVER, BEKO, TAURUS, SANG, и др. Марката е двукратен носител на приза на независимата глобална организация Superbrands в категория „Търговски вериги и центрове”, съответно за 2006 г. и 2009 г. 

Коментар