Хостинг компания FColor.bg се свързва с BIX и пуска нов клас бизнес услуги

Доставчикът на бизнес хостинг услуги, виртуални и наети сървъри FColor.bg обяви, че е от 1-и април  е въвел в експлоатация нов 1 Gbps Интернет трасе към Bulgarian Internet Exchange (BIX). BIX e български неутрален Internet eXchange Point (IXP) и към него се свързват големи доставчици на Интернет услуги, телекомуникационни и други компании, които имат нужда от възможно най-висока степен на свързаност по между си и с всички потребители в българското Интернет пространство. FColor.bg е единственият български хостинг доставчик директно свързан с BIX.

Компанията използва собствена Интернет свързаност, в която BIX е четвъртото независимо трасе, по което Интернет потребителите достигат до хостинг инфраструктурата на FColor и уеб сайтовете поставени върху нея. Доставчикът е свързан към международното Интернет пространство по две независими линии осигурени от едни от най-големите международни доставчици – Interoute и Cogent.

До края на месец април от компанията, която съществува от 2001 г. и е най-дълго съществуващият български хостинг доставчик, отварят втори хостинг център. С него FColor ще предлага на клиентите си възможно най-висока степен на сигурност на съхранението на данни и хостинг услуги в две физически отделени местоположения. След официалното обявяване на втория си хостинг център, от 1-и май FColor пуска на пазара нова серия от висококачествени услуги за Интернет бизнеси, които имат нужда от възможно най-високата степен на защита на данните. Те включват 100% гаранция срещу загуба на съдържание и осигуряват пълна защита на информацията на клиентите от аварии и природни бедствия.

От януари 2010 г., до края на месец март, FColor.bg са инвестирали над 60 000 лв. в инфраструктурата си, в подобряване на интернет свързаността и в новия си хостинг център.

"Планирали сме инвестиции от 200 000 лв. до края на 2010 г., като повечето от тях са свързани със структурно разширяване на компанията и с инсталация на нови мощности", заяви изпълнителният директор на компанията Димитър Аврамов. Според него, заради икономическата ситуация от FColor.bg са предпазливи в действията си на българския пазар и правят само такива инвестиции, които им помагат да подобрят значително инфраструктурата си, и да гарантират възможно най-високо ниво на сигурност и стабилност на хостинг услугите си.

"През настоящата година отворихме Cloud.bg, една от малкото услуги в Европа от поколение cloud computing и първият cloud напълно автоматизиран за cPanel/WHM. Очакванията ни са, че през 2010 г. възвращаемостта на инвестициите ни и растежа на компанията ни ще бъдат обезпечени по-скоро от ръст на продажбите в Европа и САЩ", допълва още Аврамов.

FColor.bg e популярна компания с услуги в класовете "Виртуални сървъри" (VPS Hosting) и "Dedicated Servers". Доставчикът използва виртуализационни технологии като Virtuozzo Containers и OpenVZ  (OS виртуализация) и KVM (пълна виртуализация), за да създава виртуални уеб хостинг инстанции. VPS хостинг услугите на компанията са едни от най-евтините на българския пазар и са без конкуренция в качеството.

От началото на 2010 г. от FColor.bg произлезе нова хостинг компания – Cloud.bg. Тя е един от малкото доставчици на cloud computing поколение хостинг услуги в Европа. Cloud.bg e също така първата в света cloud хостинг компания, която дава възможност на собствениците на уеб сайтове да използват най-популярният хостинг контролен панел cPanel/WHM в cloud computing среда.

Освен услуги в по-високия клас бизнес хостинг, FColor.bg предлага на собствениците на малки уеб сайтове евтини сервизни планове в класа "Shared Hosting". Доставичкът предлага и едни от най-добрите условия за регистрация на популярните COM, NET, ORG и EU домейни и на дигитални сертификати (SSL сертификати).

Коментар