Спират нощния достъп до игри на корейците

Министърът на културата на Южна Корея обяви програма за спиране на достъпа до онлайн игри за определени периоди в денонощието. Властите в страната са сериозно загрижени за зависимостта на младото поколение от игрите и вече прибягват до радикални мерки, предаде Ройтерс.

Компаниите, специализирани в доставката на онлайн игри, ще трябва да изключват през нощта потребителите от своите сървъри. Само по такъв начин учениците ще бъдат отделени от компютрите, за да поспят, надяват се авторите на проекта.

Настройките на времето без достъп до игри ще се извършват от родителите. Програмата предвижда лишаване на учениците от интернет в интервала от полунощ до 8 часа сутринта. Ограниченията ще се простират и върху възрастните геймъри, но те все пак ще могат да местят графика с един час напред или назад.

Правителството ще изисква от разработчиците на онлайн игри да осигурят възможност за подробна статистика за сеансите. Чрез нея родителите ще могат да проследяват по колко часа на ден децата им се отдават на вредното увлечение.

Южна Корея е страната с най-бърз интернет в света. Правителствената програма ще обхване почти целия пазар на онлайн игри. Водещите 19 компании, които държат 79% от пазара, вече са обявили своята поддръжка за програмата.

Коментар