Adobe представя продуктовото семейство Creative Suite 5

На 12 април 2010 г. Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) представи Adobe® Creative Suite® 5, едно иновативно издание на водещия софтуер за дизайн и разработка, използван в буквално всички аспекти на дизайна. Наблягайки на функционалността, производителността и оптимизирайки влиянието на цифровото съдържание и маркетинговите кампании на всякакви носители и устройства, продуктовата линия Creative Suite 5 включва пълно обновление на водещи творчески инструменти, като същевременно предоставя на дизайнери и разработчици значителни подобрения в работния поток. За пръв път са включени интеграция с онлайн съдържание и възможности за измерване и оптимизиране на цифрови маркетингови кампании. Продуктите на Creative Suite 5 включват достъп до технологиите Omniture, които позволяват получаване, съхраняване и анализ на информация, генерирана от уебсайтове и други източници. В допълнение към тях, пакетът включва един съвсем нов компонент – Adobe Flash® Catalyst™. Той дава възможност да се разработва интерактивно съдържание без писане на код и по този начин опростява подобрява съвместната работа на дизайнера и разработчика.

Заедно с това продуктовото семейство Adobe CS5 позволява създаването на съдържание и приложения за дългоочакваните версии на Flash Player 10.1 и Adobe AIR® 2, които са оптимизирани за висока производителност на мобилни екрани и са предназначени за максимално използване на възможностите на устройствата за по-наситено и силно въздействие върху потребителя.

В основата на новата продуктова линия Adobe Creative Suite 5 стои Master Collection. Това решение обединява в един общ пакет всички, вече популярни, инструменти на Adobe Creative Suite, като Photoshop® CS5 (вж. бюлетина за него), Illustrator® CS5, InDesign® CS5 (вж. бюлетина за него), Flash Catalyst CS5 (вж. бюлетина за него), Flash CS5 Professional, Dreamweaver® CS5, Adobe® Premiere® Pro CS5 и After Effects® CS5. Освен това тези инструменти са налични поотделно или в една от петте версии на Creative Suite. Пълната гама на пакета Creative Suite 5 включва Creative Suite 5 Master Collection, Creative Suite 5 Design Premium, Creative Suite 5 Web Premium, Creative Suite 5 Production Premium, Creative Suite 5 Design Standard, както и 15 продукта, свързани технологии и интеграция с новата система от онлайн услуги Adobe CS Live (онлайн услугите CS Live са гратис само за ограничен период от време).*

 “Пакетът Creative Suite 5 продължава традицията на Adobe за предоставяне на изумителни нови творчески функции. Тази версия на първо място отговаря на предизвикателствата пред издателския и творческия свят: как да се изгради печеливш бизнес около цифрово съдържание” казва Шантану Нарайен, президент и главен изпълнителен директор на Adobe. “Като комбинираме сложни анализи на онлайн бизнеса с блестящи творчески инструменти, ние гарантираме, че издатели, дизайнери и търговци могат да създават, доставят и оптимизират красиво, силно въздействащо цифрово съдържание за всякакви медии и устройства.”

Дизайн без граници

В Adobe Creative Suite 5 Master Collection са включени над 250 нови функции. Решението InDesign CS5 задвиждва прехода към цифрова издателска дейност с нови интерактивни документи и подобрена поддръжка на електронни четящи устройства. Създаването и редактирането на изображения получават нов тласък с Refine Edge в Photoshop CS5, който предлага по-добра технология за разпознаване на контури и ускорява създаването на маски. Освен това Photoshop CS5 включва възможността за отстраняване на елемент от изображението и незабавно подменяне на липсващите пиксели с Content-Aware Fill (запълване, съобразено със съдържанието). Новите възможности за изчертаване дават възможност на потребителите на Adobe Illustrator CS5 да създават линии с променливи дебелина и прецизно да коригират ширината във всяка точка от линията.

По-бърза и по-прецизна работа

Революционните подобрения в пакета Adobe Creative Suite 5 Master Collection значително подобряват производителността. Adobe Photoshop, Adobe Premiere Pro и After Effects вече са 64-битови приложения за Mac и Windows®, благодарение на това потребителите имат повече свобода при работа върху проекти с висока разделителна способност. Очакваният Adobe Mercury Playback Engine, ползващ NVIDIA® GPU ускорител, дава възможност на потребителите на Adobe Premiere Pro CS5 да отварят проектите по-бързо, да обработват наситените с ефекти сцени с висока разделителна способност в реално време и да възпроизвеждат сложни проекти без тълкуване. Революционният инструмент Roto Brush в After Effects, който спестява време, помага на потребителите да изолират движещите се елементи на преден план за частица от обичайното време. Освен това Dreamweaver CS5 вече поддържа популярните системи за управление на съдържание Drupal, Joomla! и WordPress, като дава възможност на дизайнерите да получават точна представа за динамичното уеб съдържание в самия продукт.

Ускоряване и оптимизиране на творческата работа

Продуктите на Adobe Creative Suite 5 са интегрирани с новите услуги Adobe CS Live* – набор от пет онлайн услуги, които ускоряват ключови аспекти от творческата работа и дават възможност на дизайнерите да се концентрират върху създаването на своите шедьоври. Онлайн услугите CS Live са гратис само за ограничен период от време и в момента включват: Adobe BrowserLab, Adobe CS Review, Acrobat.com, Adobe Story и SiteCatalyst® NetAverages™ от Omniture. Adobe CS Review позволява преглед на дизайна онлайн директно в приложенията на Creative Suite 5, докато Adobe BrowserLab е незаменим инструмент за тестване на уеб съдържание под различни браузъри и операционни системи. NetAverages предоставя информация за използване на уеб ресурси, която помага да се намалят догадките в ранните етапи на проектиране на решения за интернет и мобилни устройства. Adobe Story е инструмент за съвместно писане на сценарии и подобрява работните потоци от по време на продукцията и при постпродукцията в CS5 Production Premium. Включен е и достъп до услугите на Acrobat.com, като и уеб – конференции Adobe ConnectNow за улесняване на обсъждането и обмена на информация с колеги и клиенти по целия свят.

Създаване и предоставяне на повече мобилни платформи

Чрез Flash Professional CS5 дизайнерите и разработчиците могат да създават, тестват и предоставят уеб съдържание чрез широк набор мобилни платформи и устройства като смартфони, таблети, портативни компютри и друга потребителска електроника. Потребителите ще могат да качват съдържание в браузър с помощта на Flash Player 10.1 или като самостоятелно приложение с AIR 2 веднага след излизането на тези продукти. Освен това те могат сега да създават приложения AIR чрез новия инструмент Packager за iPhone, компонент на Flash Professional CS5, който може да работи на iPhone и iPad (в съответствие с изискванията и след съгласуване с Apple), с планирана по-нататъшна поддръжка на устройства Android, BlackBerry и Palm webOS.

Цени и наличност

Доставката на продуктите от Adobe Creative Suite 5 се очаква в рамките на 30 дни. Те ще бъдат налични в оторизираните доставчици на Adobe, магазини и отдели за директни продажби на Adobe. За по-подробна информация, поддръжка на операционни системи, политика на ъпгрейдване, ценова информация и международни версии, моля, посетете: www.adobe.com/go/creativesuitemaster.

Коментар