Северна България развива е-управлението

Започва проект за подобряване на административното обслужване в Областна администрация Плевен. В края на миналата седмица беше представен изпълнителят на обществената поръчка – консорциум ТАФ, воден от ТехноЛогика, с партньори консултантската компания Адвен и фондация "Право и интернет".

Проектът цели да развие електронното управление в общините, за да се подобри административното обслужване за гражданите и бизнеса. Неговата реализация трябва да постигне максимално удобство за потребителите при използването на електронни услуги, свързани с управлението на държавната и общинската собственост.

Бенефициент е Областна администрация Плевен, а нейни партньори са областните администрации на Габрово, Добрич и Ловеч, което включва 12 областни и 74 общински администрации. Проектът обхваща северозападен, северен централен и североизточен район и се финансира по ОПАК.

Предвижда се ре-инженеринг на работните процеси, разработване на вътрешни правила за документооборота на електронни документи и такива на хартиен носител, както и реализация на електронни и комплексни административни услуги по държавна и общинска собственост.

ТехноЛогика ще разработи и внедри електронните услуги по управление на общинска и държавна собственост, така че те да могат да се заявяват във всяка една областна или общинска администрации, включени в проекта. Те ще бъдат интегрирани в интерфейса на Единния портал за достъп до административни услуги и в съответните портали на Плевен, Габрово, Добрич и Ловеч.

Реализираната специализирана информационна система ще регистрира, издава и съхранява електронни документи и ще обменя данни между администрациите, уточниха от ТехноЛогика.

Коментар