Лейди Гага пред рекорд във Facebook

Поп изпълнителката Лейди Гага е на прага на това да стане първият жив човек с 10 милиона почитатели в една единствена социална мрежа. Певицата вече е застигнала дори президента Обама по брой фенове във Facebook, съобщи британска група, измерваща онлайн популярността.

Според Famecount.com, Лейди Гага е най-популярният музикант в онлайн пространството, като се имат предвид Facebook, Twitter и YouTube.

В петък провокативната изпълнителка на Bad romance и Paparazzi имаше 9.9 милиона фенове във Facebook и 4.7 милиона почитатели в Twitter, а тези на Обама са били съответно 9.4 милиона и 4.4 милиона.

Певицата също така направи своя дебют в списание Forbes като зае четвърто място по приходи с приблизителна печалба от 62 милиона долара през последните 12 месеца.

Но Лейди Гага трябва да се изправи пред доста силна конкуренция преди напълно да доминира в социалния свят, коментира Ройтерс.

Покойният Майкъл Джексън има 14 милиона последователи във Facebook, но победителят е онлайн играта Texas Holde’m Poker с повече от 20 милиона почитатели.

Коментар