Марк Хърд с първа публична изява в Oracle

Скандално уволненият CEO на HP Марк Хърд направи първата си публична изява като топ мениджър на Oracle. На съвещание по повод финансовите резултати на софтуерната компания за последното тримесечие Хърд заяви, че Oracle има най-добрите позиции на растящия пазар за качествени и оптимизирани системи, предадоха различни източници, позоваващи се на computerworld.com.

Приходите на Oracle нараснаха с 48% до 7,5 милиарда долара през първото тримесечие на финансовата година. Това се дължи на добрите продажби на оборудване с марката Sun и на лицензи за софтуер.

Чистата печалба на компанията бележи ръст от 20% до 1,4 млрд. долара.

Марк Хърд оглавява в момента отделите по продажби, маркетинг и поддръжка на Oracle. Той беше освободен от Пало Алто през август, след разкритие за сексуална връзка със самотна майка, ангажирана като външен маркетинг консултант на HP.

Хърд обаче не остана за дълго време без работа. Той прие поканата на шефа на Oracle Лари Елисън да стане съпрезидент на компанията и член на борда на директорите. HP, от своя страна, даде на съд бившия си главен изпълнителен директор с аргумента, че ще пренесе в Oracle търговски тайни.

Коментар