И Nintendo се уплаши от силата на Apple

Apple е най-голямата заплаха за производителя на гейм конзоли Nintendo. Това признава президентът на американското поделение на компанията Реджи Филс-Ейм.

В близка перспектива Apple може да ни навреди повече, отколкото Microsoft с нейната конзола Xbox, казва Филс-Ейм в интервю за Форбс.

Разработчиците на приложения за iOS създават добри казуални игри, като например Angry Birds. Японската компания Nintendo, от своя страна, се фокусира върху по-сериозни проекти от рода на Dragon Quest за портативната конзола DS.

Година по-рано Реджи Филс-Ейм не виждаше заплаха в iPhone и iPod touch. Само преди няколко месеца той заяви, че мобилните устройства на Apple са нежизнеспособни като геймърски платформи и не оказват сериозно влияние върху продажбите на DS.

Nintendo е водещ производител на геймърски конзоли. Нейният продукт Wii направи истинска революция в развлекателната индустрия.

Основни конкуренти на компанията са Sony с PlayStation и Microsoft с XBox, а вече и Apple я притеснява сериозно. Наскоро Sega избра iPhone 4 за единствената портативна платформа за своята нова игра Sonic the Hedgehog 4, пренебрегвайки DS и PSP.

Коментар