Предлагат достъпна миграция от WiMAX към LTE

Китайската компания Huawei предлага решение за миграция на WiMAX мрежи към LTE TDD. Разработката ще позволи на операторите безпроблемно да ъпгрейдват мрежите си.

Huawei е първата компания в света, която предлага достъпно комерсиално решение с двурежимни WiMAX/LTE TDD отдалечени радиоблокове (RRU) и двурежимни блокове за базови честоти (BBU), които напълно поддържат основните честотни диапазони на дуплексирането по време (TDD) – 2,3 GHz, 2,5 GHz и 3,5 GHz.

Оборудванeто WiMAX RRU на Huawei се използва широко във WiMAX мрежите на много оператори. Чрез просто обновяване на софтуера оборудването може да работи като модул WiMAX, модул LTE TDD или двурежимен модул WiMAX/LTE TDD.

Решенията за WiMAX и LTE TDD SingleRAN на Huawei ще дадат на клиентите на компанията по-голяма гъвкавост при използване на съвременните технологии, посочва Тан Синхун, вицепрезидент на отдела по безжични мрежи в китайския гигант.

SingleRAN позволява на операторите да преобразуват своите мрежи към всеки един от бъдещите стандарти 4G. Така те могат да запазят вложените инвестиции и да намалят общата стойност на притежание на оборудването.

Коментар