LG инвестира 200,000 евро в академия за климатични технологии у нас

Южнокорейският гигант LG Electronics откри днес в София първата академия за климатични технологии на Балканите. Годишно в центъра ще се обучават напълно безплатно до 400 български специалисти, студенти и преподаватели от водещи университети, партньори и представители на държавната администрация.

Първоначалната инвестиция в центъра възлиза на 200 000 евро. Целта на LG Air Conditioning Academy е да повиши познанието за използване на иновативни, енергийно ефективни решения с грижа за околната среда в строителните проекти в страната.

„Това е знакова инвестиция, която LG Еlectronics прави въпреки тежките икономически времена. Тя е част от глобалната политика на компанията за развитие на познанието и иновативните технологии в полза на обществото и с грижа за околната среда”, каза Иван Иванов, управляващ директор на LG Electronics за България.

LG Air Conditioning Academy e разположена на 200 кв. м. площ. Със средна стойност на индивидуалните обучения от 150 евро и капацитет от 400 студенти годишно, компанията предвижда около 60 000 евро допълнителна годишна инвестиция за трейнинг програмите си. Първият курс на обучение в Академията ще стартира на 15 януари 2011 г.

Откриването на Академията в София е част от глобалната стратегия на LG Electronics за създаване на обучителни центрове за климатични технологии, която стартира през 2002 година. Тогава врати отварят първите две училища в корейския град Чангуон и Милано. Големият успех на инициативата води до откриване на много нови центрове, като до края на годината те ще бъдат общо 82 в 43 държави в цял свят, а през 2012 година се предвижда броят им да достигне 100.

Коментар