Twitter мултитъч стена ще грее на CES 2011

Социалната мрежа Twitter ще бъде една от големите атракции на престоящото Consumer Electronics Show (CES), което се задава само след няколко седмици. Финландската фирма Multitouch Ltd. обяви, че ще позволи на посетителите и изложителите да си играят с "Официалната международна Twitter стена 2011", състояща се от шест 46-инчови дисплея един до друг.

На стената ще се показват туитове в реално време, следвайки точно определени хештагове, включително и официалния таг CES и някои други ключови думи. Освен че ще позволява отваряне на индивидуални постинги, мултитъч стената ще позволява гледане на видео и снимки.

CES Twitter ще се състои от 46-инчови дисплеи с мултитъч технология и "мулти-юзер" система, т.е. за множество потребители едновременно. Тези дисплеи са разработени за търговски центрове и цифрови реклами.

Всеки дисплей има дълбочина 30 см, тежи 37 кг и може да бъде конфигуриран за хоризонтална или вертикална инсталация. С честота от 100 кадъра в секунда, екраните могат да се справят с неограничен брой точки на допир, устойчиви са на надраскване и осигуряват пълна HD резолюция върху активна площ от 40х22,5 инча (1018х573 мм).

Туитовете, показвани в реално време, ще изглеждат като въртящи се сфери, които потребителите ще могат да движат по дисплея – да ги плъзгат от единия край до другия, ако така им харесва. Снимково съдържание от Flickr и видео-съдържание от самото шоу за електроника също ще "вървят" на грамадния дисплей. Потребителите ще ги отварят с почукване по стъклото, след което съдържанието ще може да бъде местено и увеличавано до желаните размери за гледане.

Коментар