Излязоха нови версии на OpenOffice.org и LibreOffice

Нови версии на двата офис пакета с отворен код OpenOffice.org и LibreOffice излязоха практически едновременно. Разликите между тях са минимални, предвид факта, че създателите на LibreOffice бяха ангажирани доскоро с OpenOffice.org.

Най-значимите подобрения във версия 3.3 на OpenOffice.org са нов шрифт, аналогичен на Arial Narrow, възможност за допълнителна защита на документи от нежелани редакции, поддръжка на 1 милион реда в електронната таблица Calc, опростен избор на шаблони за слайдове в  Impress, нов диалогов прозорец за печат и др.

Версия 3.3 на LibreOffice включва част от подобренията на OpenOffice.org, като същевременно са добавени и собствени доработки, базирани на проекта Go-oo, който служи за основа на LibreOffice. В частност, осигурена е възможност за импортиране на изображения във формат SVG и редактирането им с Draw, подобрена е поддръжката на формати от WordPerfect, добавена е поддръжка на Microsoft Works и Lotus Word Pro.

Добавен е същ нов диалогов прозорец, който позволява на потребителя да определи външния вид на заглавната страница. И двата пакета идват с разширена езикова поддръжка.

Даунлоуд: OpenOffice.org
Даунлоуд: LibreOffice

Коментар