Европейска и световна премиера на ОРАК R6 Travel на CeBIT

Европейската и световна премиера на туристическата софтуерна система ОРАК R6 Travel се състоя в рамките на изложението CeBIT, в германския град Хановер. Системата е част от иновативната бизнес платформа ОРАК R6, създадена от българския разработчик на бизнес софтуер Орак Инженеринг. Премиерата на продукта в рамките на най-голямото технологично изложение в света беше посветена на националния празник на България 3 март и съпътствана с жива демонстрация пред европейската и световна публика.

ОРАК R6 Travel е ново поколение софтуерна технология, насочена към бързо глобализиращия се сектор на онлайн услугите и онлайн разплащанията. Системата дава възможност на малкия и среден туристически бизнес по света да бъде конкурентен и да получи по-лесен достъп до глобалните пазари. Платформата свързва по непознат досега начин бизнес процесите на всички участници в туристическия бранш със социалните мрежи, системите за интернет разплащания и различни глобални услуги.

„Създадената от  нас технология въвежда нови стандарти и перспективи пред малкия и среден туристически бизнес, независимо от географската му локация. Тя дава реални възможности за по-висока конкурентоспособност и продуктивност на бранша, чрез ефективно използване на интернет и социалните мрежи“ – сподели главният директор на ОРАК Инженеринг Красимир Стоянов.

ОРАК Груп участва на CeBIT  за единадесета поредна година, като тази година е и официален партньор на най-голямото IT събитие в света (http://www.cebit.de/en/about-the-trade-show/facts-figures/cebit-partner-program/cooperation-partners#429662). CeBIT се провежда от 1986 г., всяка първа седмица на март в град Хановер, Германия. То традиционно събира технологични фирми и посетители от цял свят и на неговата сцена често се представят за първи път технологии, които определят тенденциите в компютърния, телекомуникационния сектор, бизнес софтуера и потребителската електроника за години напред.

Припомняме, че платформата ОРАК R6 Travel бе отличена с два златни медала на Международния технически панаир в Пловдив – през 2009 г. и 2010 г., където се състоя националното й представяне. По-рано тази година пловдивската компания осъществи и американската премиера на продукта по време на най-големия щатски технологичен форум CES 2011 в Лас Вегас.

Коментар