И Глобул с по-евтин роуминг за данни

От 1 юли потребителите цената на Travel & Surf от Глобул ще могат да ползват пакети за мобилен интернет в роуминг на най-ниските цени на българския пазар, съобщи днес операторът.

Travel & Surf се предлага в държавите от зона Европа 1, която включва всички страни от Европейския съюз, както и Швейцария, Исландия, Норвегия и Лихтенщайн и в държавите от зона Европа 2, в която влизат Албания, Македония, Турция, Хърватска и Сърбия.

Абонатите на Глобул могат да изберат предпочитания от тях дневен или седмичен пакет за мобилен интернет в роуминг, в зависимост от дестинацията на своето пътуване и очакваното потребление.

При пътуване в страните от зона Европа 1, Глобул предлага дневен пакет Travel & Surf Europe 1 S с 5 МВ включено потребление на мобилен интернет в роуминг на цена от 5,90 лв., а пакетът Travel & Surf Europe 1 М включва 15 MB потребление на цена от 12,90 лв.

Дневните пакети Travel & Surf Europe 1 са валидни за период от 24 часа. Със седмичния пакет Travel & Surf Europe 1 L, клиентите на услугата ще разполагат с 50 МВ включено потребление за период от седем дни на цена от 32,90 лв.

За мобилен роуминг в страните от зона Европа 2, Глобул предлага дневните пакети Travel & Surf Europe 2 S, с 5 МВ включено потребление за 13,90 лв. и Travel & Surf Europe 2 M с включени 15 МВ за 35,90 лв. Седмичният пакет Travel & Surf Europe 2 L включва 50 МВ мобилен интернет в роуминг за 112,90 лв.

Потребителите, които желаят да активират пакет Travel & Surf, могат да направят това както от България, така и в чужбина от своя телефон. Активация на услугата е възможна и с изпращане на безплатен SMS, а директна покупка може да се извърши с SMS на номера за покупка на съответния пакет.

Travel & Surf e достъпна в мрежите на 110 оператора в повече от 40 европейски страни, без да се налага избор на препоръчителна мрежа. Услугата може да се използва както през мобилен телефон, така и чрез преносим компютър.

От 1 юли Глобул въвежда и по-ниски цени за разговори в роуминг в страните от Европейския съюз. Клиентите на оператора ще провеждат изходящи разговори за 0,822 лв. на минута, а минута входящ разговор ще струва 0,258 лв. на минута. Цената на изпратен SMS остава 0,25 лв.

Коментар