Излиза безплатен антивирус за Vista

Чешката компания Grisoft пусна версия 7.5 на популярния сред домашните потребители в България безплатен антивирусен софтуер AVG. Потребителите на настоящата версия 7.1 ще бъдат защитени само до 18 февруари т.г., съобщи дистрибуторът "ДЕН България" ЕООД.
За защита след тази дата, потребителите трябва да деинсталират версия 7.1 и да преминат към новата 7.5, която поддържа Windows 98/XP и Vista.
Безплатната версия 7.5 дава на домашните потребители всички възможности на предишните версии, като осигурява допълнително по-високо ниво на антивирусна защита. Освен това софтуерът идва с по-приятен интерфейс и по-лек за използване.
Новите евристични методи и сканиране на потока от данни в NTFS, комбинирани с по-малък размер на файловете за осъвременяване, подобряват работата с версия 7.5.
Домашните потребители могат да получат линк за изтегляне на AVG Free от сайта на дистрибутора за България: www.avgbulgaria.com.
Групата от продукти за сигурност AVG 7.5 на Grisoft включва и комерсиални програми с поддръжка и характеристики, които не са включени в безплатните версии. Най-известна от тях е AVG Internet Security.
Всички продукти AVG имат чести осъвременявания на вирусните дефиниции, ниско ниво на използване на ресурсите и лесен за използване интерфейс, посочиха от дистрибутора ДЕН България ЕООД.

Коментар