Полицаи с хай-тек двуколки охраняват напечен мач в Маями

Полицейското управление на Маями-Дейд ще използва персонални транспортни платформи Segway, за да осигури безопасността на 41-то издание на турнира за Суперкупата по американски футбол.
Полицаите разполагат с три модела Segway i2 и три Segway х2, с които патрулират по тротоари, паркинги и изложбени площи около стадиона „Долфин“, където на 4 февруари е кулминацията на турнира. Други шест такива возила ще циркулират из града и ще патрулират всички събития, спонсорирани от националната футболна лига.
Патрулните полицаи смятат, че тези транспортни платформи са изключително полезни при такива събития. Стъпвайки върху тях, те виждат надалече над хора и автомобили. Платформите са много добре балансирани и много маневрени. С тяхна помощ патрулите могат лесно да се придвижват сред тълпи от хора и да реагират бързо при спешни случаи.
Очаква се повече от 70 000 фенове да присъстват на мача за Суперкупата на стадион „Долфин“. Хиляди други ще посетят Маями, за да участват в празненствата преди събитието. 140 милиона американци ще гледат директното излъчване на мача по телевизията.
Поради масовия интерес към Суперкупата, полицията и агенциите по сигурност и безопасност в градовете-домакини обикновено използват най-новите технологии за опазване на участници и зрители. Полицейските служители се нуждаят от специално оборудване и средства, за да бъдат по-продуктивни и ефикасни.

По думите на вицепрезидента по маркетинг на компанията Segway Inc., повече от 175 полицейски агенции от целия свят използват техните возила при патрулиране в централните градски части, в университетски комплекси, паркове, летища и транзитни станции. Те увеличават многокпатно ефикасността и продуктивността на патрулиращите полицаи, тъй като им дават по-голяма мобилност в градски условия, в сравнение с други транспортни средства като полицейски коли и велосипеди.

Коментар