Amazon иска да детронира iPhone

Онлайн търговецът Amazon планира инвазия на пазара за смартфони. След като миналата година пусна таблет компютър, сега компанията ще притеснява Apple и в сегмента на умните телефони.

Според публикация в Блумбърг, Amazon работи по устройство, което ще конкурира директно епълския iPhone, както и моделите под управление на Android.

Партньор на Amazon в начинанието ще бъде мощната тайванска компания Foxconn – един от най-големите контрактни производители в света, който между другото е основен партньор на Apple за смартфона iPhone.

В момента хората на Amazon трескаво изкупуват патенти, свързани с мобилни технологии. Компанията ще се опита да защити в максимална степен своя бъдещ продукт, предвид факта, че мобилната индустрия е в постоянна патентна война.

Amazon е най-големият доставчик на устройства за четене на е-книги. Компанията пробва и пазара на таблети с Kindle Fire, като първоначално тръгна с летящ старт, но после продажбите забавиха темп. В момента Amazon работи по нов модел на Fire и както изглежда крои амбициозни планове за пазара на смартфони.

Коментар