Apple готви патентна атака срещу ултрабуците

Тайванското правителство предупреди производителите на ултрабуци за патентна заплаха от страна на Apple. Компанията от Купертино щяла да използва нов патент за MacBook Air, за да блокира продажбите на конкурентните ултрабук компютри.

 

Миналия месец Apple взе патент в САЩ за MacBook Air с тънък клиновиден профил. Именно това безпокои тайванското министерство на икономиката. Предполага се, че Apple ще създаде правни проблеми на производителите на ултрабуци, тъй като техният дизайн е досущ като този на MacBook Air.

Преди броени дни Apple даде на съд тайванския производител на смартфони HTC, обвинявайки го в нарушаване на няколко патента. Компанията иска съдебна забрана за внос на HTC смартфони в САЩ.

В официално изявление министерството на икономиката на Тайван препоръчва на компаниите за ултрабуци да не използват в производството патенти на Apple. Предвижда се и среща между държавата и представители на бизнеса по този въпрос.

Тайвански са две от най-големите компании за компютри в света. Acer и Asus са също така сред най-активните на пазара за ултрабуци, като първи пуснаха подобен тип компютри с Windows.

по темата: „Apple готви патентна атака срещу ултрабуците”

добавете коментар...

  1. mhm

    Ето заради тия неща мразя скапаняците от Епъл супер надути палячовци! Искрено се надявам да фалират след 5-6 години!!!

Коментар