Разширяват алианса Smart TV

Нови компании се присъединиха към алианса Smart TV, учреден по-рано тази година от LG Electronics и TP Vision, като по-късно към групата се присъедини и Toshiba.

Експерти от различни области на смарт ТВ подсилват алианса, както и организации, които съдействат за развитие на технологията, съобщи LG. Очаква се до края на годината Smart TV Alliancе да публикува спецификация на пакета за разработка (SDK) на своя официален сайт.

Qualcomm и MStar, например, ще внесат знания и опит в проектирането на хардуер за смарт ТВ. Нов член на алианса е и компанията Obigo, разработчик на приложения и браузъри за мобилни устройства. YuMe пък ще участва в инициативата със своя опит във видеорекламата.

Obigo вече е разработила приложения на база SDK 1.0, които са преминали успешно тестове на телевизори от компании-участници в алианса Smart TV. Потребителите могат да използват тези приложения (Accuweather, Eurosport и Vilanoise), когато те станат достъпни през септември.

През 2013 г. членовете на алианса вече ще поддържат спецификацията SDK 2.0. Чрез нея разработчиците ще могат да планират нов обхват и възможности на своите смарт ТВ приложения.

Коментар