Microsoft обеща безплатен даунгрейд от Windows 8

 
 
Потребителите на Windows 8 Pro ще могат безплатно да преминават от новата ОС към по-ниска версия на операционната система, вкл. Windows 7 и Vista.
 
Подобна възможност е предвидена в лицензното споразумение, което ще подписват потребителите на нови компютри с Windows 8.

Даунгрейд от Windows 8 до Windows XP няма да е възможен, тъй като XP има статут на остаряла операционна система.

Освен това правото на безплатен даунгрейд ще важи само за потребители на Windows 8 Pro, от която ще може да се преминава към Windows 7 Professional или Windows Vista Business.

Така, ако потребителите на нови лаптопи или десктоп компютри не харесват Windows 8, те ще могат лесно да се върнат към познатите Windows 7 или Vista, без това да им коства допълнителни разходи. Финалното издание на Windows 8 за масовия потребител ще излезе на 26 октомври.
 

по темата: „Microsoft обеща безплатен даунгрейд от Windows 8”

добавете коментар...

  1. :)

    Win 3.11 е ограничен да ползва до 4GB RAM, но да кажем, че това не е най-важното 😀

    До колкото ми е известно, лицензирането на MS винаги е позволявало ползването на по-стари версии, не е изисквало допълнителни лицензи.
    Възможно е да съм в грешка, де.

    Интересно е, че в статията се споменава и Vista, де …

  2. Спасов

    Има грешка и неточност в статията – общата достъпност ще е на 26 Октомври 2012г. , а не Декември. Освен това, в момента достъп до Windows 8 има всеки чрез 90-дневна пробна версия на Win 8 Enterprise. От средата на Август официално достъп до RTM имат партньори, производители, абонати на TechNet/MSDN, бизнес клиенти с обемно лицензиране. Официално от 01 Септември бизнес клиентите могат да и да купуват Windows 8 чрез обемно лицензиране. Аз съм от тази групичка след средата на Август.

  3. Пепи

    Баце Win 3.11 му е майката – да видиш как върви на 6GB RAM 🙂

  4. Наблюдател

    Така… Като почнеш да газиш блатото от 8 към 7, продължаваш чак до към CP/M, когато можеш да стъпиш на здраво…

Коментар