Globul с нов абсолютен рекорд на потреблението на гласови услуги и SMS

Mрежата на GLOBUL регистрира нов абсолютен рекорд в потреблението на гласови услуги в първия час на новата година с ръст от 5,32% спрямо периода от 00:00 ч. до 1.00 ч. на 1 януари 2012 г., сочат предварителните данни за потреблението на услугите на оператора. Общият ръст на потреблението на гласовите услуги на компанията през празничните дни – 31 декември и 1 януари – е над 3%.

Трафикът на данни в празничните дни отбелязва ръст от над 47%, в тон с дългосрочната тенденция за повишаване на потреблението на услугите за пренос на данни на GLOBUL, като само на 31 декември, ръстът в потреблението на тези услуги беше 48.6%.

Рекорден беше и броят на изпратените от клиентите на GLOBUL SMS-и за Нова година – над 6,02 милиона или с близо 11% повече от миналата година. Данните са за периода от 22:00 ч. на 31 деклември до 11.00 ч. на 2 януари. На 1 януари, SMS трафикът в мрежата на GLOBUL надвиши около четири пъти средния дневен брой на изпратени SMS-и. Забележителен ръст от над 24% се забелязва и в броя на изпратените през празничните дни мултимедийни съобщения (MMS).

По време на новогодишните празници, мрежата на GLOBUL работеше стабилно и успешно посрещна очакваното увеличение в потреблението.

Коментар