Водещ изтриващ софтуер вече работи и с Vista

Многократно награждаваният продукт за заличаване на информация по хард дискове Acronis Drive Cleanser 6.0 вече напълно поддържа Vista, съобщиха от разработчика.
"Добавянето на поддръжка към Vista означава, че сега потребителите на абсолютно всички версии на десктоп операционните системи Windows могат с пълна увереност да изтриват техните данни от всеки дял или от целия хард диск. Те могат да са сигурни, че данните им никога няма да бъдат възстановени за каквато и да е цел, като например промишлен шпионаж или кражба на идентичността, каза Уелтър Скот, CEO на Acronis.
Продуктът се използва както от корпоративни клиенти, така и от частни лица за пълно заличаване на данните върху стари хард дискове, преди те да бъдат поставени на друго място за използване или извадени от употреба, уточниха от дистрибутора “ДЕН България” ЕООД.
Програмата поддържа различни алгоритми за разрушаване на данните, които определят как и колко пъти са надписвани данните. В това число са включват няколко американски стандарта, а също руски и немски, вкл. DoD 5220.22-M, NAVSO P-5239-26 (RLL), NAVSO P-5239-26 (MFM), VSITR, Russian Standard и GOST P50739-95.
Допълнително са добавени и още два много мощни метода, разработени от най-добрите експерти в областта – Питър Гутман и Брус Шнайдер. Освен наличните алгоритми, на ръководителите на ИТ отдели е дадена възможността да създават и използват техни собствени алгоритми.

Коментар