Тим Кук отрече слуха за бюджетен iPhone

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук отговори на някои актуални въпроси, свързани с дейността на компанията, по време на технологична конференция, организирана от Goldman Sachs.

       
Тим Кук смята, че Apple вече предлага достъпни смартфони        

CEO-то на най-скъпата ИТ компания в света опроверга слуха, че Apple подготвя бюджетен iPpone. Кук припомня, че Apple вече предлага нескъпи смартфони като iPhone 4S и iPhone 4. Към достъпните устройства той причисли също плейъра iPod и таблета iPad.

На въпрос за т.нар. „таблетофони”, които се приписват на Apple, Тим Кук отказа коментар, допълвайки, че фокусът на компанията не е хардуерът, а функционалността на операционната система iOS.

Същевременно, Кук критикува конкурентни технологии, определяйки цветовете на OLED екраните като "ужасни". По неговите думи, потребителите трябва да помислят два пъти, преди да се доверят на цветовете на стоки, купувани по интернет чрез OLED устройства.

CEO-то не подмина и темата за M&A стратегията на Apple. По правило, Apple поглъща малки компании, но в бъдеще не са изключени и големи сделки, заяви Кук, цитиран от Apple Insider.

Накрая, той обърна внимание и на факта, че Apple е изплатила 8 милиарда долара на разработчици на софтуер за нейните устройства и е готова винаги да им помага. 

Коментари по темата: „Тим Кук отрече слуха за бюджетен iPhone”

добавете коментар...

  1. MNSP

    Тим Кук да се размърда, че след Джобс нищо интересно не са пуснали

  2. OLED

    гроздето е кисело нали капитан Кук(и)

Коментар