Kyocera свързва безжично е-джаджи и стереоуредби

Компанията Kyocera пусна ново устройство, наречено Bluetooth Music Gateway и предназначено, както показва името му, за работа с музикални уреди чрез безжичен интерфейс Bluetooth.
Принципът на действие на устройството е много прост, разказва pcnews.ru. То се включва с помощта на стандартни аудиокабели към домашната аудио система, след което се активира Bluetooth адаптерът. Ако на разстояние до 10 метра от аудио системата се намира мобилен телефон, лаптоп или музикален плеър, способен да предава аудио поток чрез Bluetooth, то тя ще може, така както безжична стереоуредба, да го приеме и възпроизведе с високото качество на своята акустика.
Така потребителите могат да слушат любимата си музика от мобилно устройство, без да се занимават със свързването му към уредба. Единственото условие е предаващото устройство да поддържа профила A2DP, тъй като в противен случай звукът ще бъде монофоничен.
Размерите на Bluetooth Music Gateway са 87x74x20 мм. Очаква се продажбите на устройството да стартират на цена около $80.

Коментар