И Българският Червен Кръст е защитен от NOD32

Хай компютърс ЕООД – основен представител на ESET за NOD32 в България, направи дарение на Българския Червен кръст. Договорът е за безвъзмездно предоставяне на антивирусна система за защита на 70 работни станции и сървъри.

На официалната пресконференция по повод 8 май – Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец, Христо Григоров, председател на БЧК, получи официално сертификат и  представи Хай Компютърс като партньор на БЧК .
Председателят на БЧК оцени дарителския жест като „високо отговорен акт на доверие и подкрепа” и изрази убеденост, че именно NOD32 e антивирусният софтуер, който ще осигури надеждна защита и сигурност за дейността на БЧК срещу кибер престъпници. „Сега в БЧК може да се влезе само през входната врата, но не и по кабел” – каза той в заключение. 
„Хай Компютърс се свърза с БЧК, за да продължи една инициатива на нашите колеги от Унгария. Естествен път за една добре развиваща се компания е да започне да поема повече социални отговорности. За партньорство избрахме БЧК заради тяхната мисия да правят по-добър живота на хората – мисия, към която ние се присъединяваме чрез своето дарение” – каза в отговор изпълнителният директор на компанията Константин Веселинов. Той подчерта, че бизнесът в България е длъжник към обществото и призова за повече хуманност, за да „се опитаме да оставим на децата си един достоен за живеене свят”.

Коментар