Предстои дебат “.NET vs. Java” с боксов финал

Открит дебат между водещи .NET и Java специалисти предстои на 11 декември, вторник, в столичния парк-хотел Москва от 18 часа. Темата е "коя платформа е по-добра" по отношение на технологиите за достъп до бази данни и “object relational mapping”, като диспутът ще завърши с бой с надуваеми боксови ръкавици.
Поканени са най-добрите български лектори от .NET и Java потребителските групи, твърдят организаторите от Българска асоциация на разработчиците на софтуер (БАРС).
.NET отборът ще представи новите технологии в .NET Framework 3.5 – ADO.NET Entity Framework и LINQ. В неговия състав са Бранимир Гюров, Стефан Добрев, Деян Варчев, Галин Илиев и Димитър Капитанов.
Отборът на Java пък ще представи утвърдените ORM технологии Java Persistence API (JPA) и Hibernate. Честта на платформата ще защитават Мирослав Начев, Мартин Вълканов, Петър Милев, Светослав Капралов и Веско Арнаудов.
След представяне на двете теми ще се премине към открития дебат "коя технология е по-добра", който ще завърши с боксов мач. Съдийска бригада в състав Светлин Наков, Николай Тодоров и Станимир Бойчев ще се грижи за спазване на правилата по време на дебата и директния сблъсък.
Събитието е безплатно и отворено за всички заинтересовани. Капацитетът на залата 300 души.

Коментар