Близо половината XP потребители са на Chrome

Бразузърът Chrome е зададен по подразбиране на 45,6% от компютрите с Windows XP, по данни на Avast

Chrome е зададен по подразбиране на 45,6% от компютрите с Windows XP, по данни на Avast

Голяма част от потребителите на Windows XP предпочитат да използват браузър Chrome вместо Internet Explorer, сочи статистиката.

По данни на антивирусната компания Avast, бразузърът на Google е зададен по подразбиране на 45,6% от XP машините.

28,5% от потребителите на Windows XP предпочитат Firefox, а само 2,7% са избрали норвежкия браузър Opera за сърфиране в интернет.

Предвид тези данни, не е изненадващо, че Google реши да удължи поддръжката на Chrome за Windows XP след 8 април (когато изтича срокът за поддръжка на операционната система от страна на Microsoft) – поне до април следващата година.

Това означава, че потребителите на Windows XP с браузър Chrome ще получават регулярно обновления и кръпки за сигурността. Много от останалите приложения за XP обаче ще останат без поддръжка след по-малко от месец.

Хакерите често използват уязвимости в браузърите, за да инфектират компютрите. Разширената поддръжка от Google ще помогне на много потребители по-спокойно да планират прехода от Windows XP към нова платформа.

Статистиката сочи, че към момента Windows XP работи на 29% от десктоп компютрите в света. Microsoft се надяваше да намали този дял до 13% към април, но очевидно подобна цел е неизпълнима.

Коментари по темата: „Близо половината XP потребители са на Chrome”

добавете коментар...

  1. Saevar

    тва е възможно най-тъпия браузър, препоръчвам Firefox независим е, по добре контролируем от към настройки вярно че е по тежичък от хрома но … всяко нещо си има цената…

Коментар